Надмірна кількість їжі шкодить шлунку і травленню. При нормальному травленні нижній сфінктер стравоходу відкривається, дозволяючи їжі пройти у шлунок, і закривається, щоб запобігти потоку їжі та кислих соків зі шлунку до стравоходу. Коли цей м’яз стає слабкішим або розслабляється, кислий вміст шлунка повертається у стравохід. Це може викликати гастроезофагеальну рефлюксну хворобу (ГЕРХ) і пов’язану з нею симптоматику, наприклад печію.
Спосіб життя та вибір продуктів харчування і напоїв також є важливими факторами. Ви можете допомогти собі самі шляхом планування харчування і виключення продуктів, які можуть викликати надмірну секрецію кислоти і печію. Ми радимо вживати в основному їжу, свіжоприготовану в рідині, тушковану у власному соку або приготовану без додавання жиру.
незбиране молоко, шоколадне молоко;
смажені овочі, овочеві соуси, помідори, солоні огірки;
лимони, апельсини, грейпфрути, ананаси;
жир і шкіра птиці, ковбаси;
усі тваринні та рослинні жири;
шоколад, м’ята перцева, смажені десерти (наприклад, пончики, йогуртові солодкі оладки);
алкогольні напої, кава або кава без кофеїну, міцний чорний або зелений чай, безалкогольні напої;
вершкові продукти, продукти з яловичини, курки, кислі супи;
спеції, такі як пепероні, чилі, карі, часник, цибуля, червоний перець, перець;
волоські горіхи, горіхові десерти.